Andre metoder

Akupunktur og andre metoder

Jeg vil her beskrive nogle af de forskellige metoder der anvendes i forbindelse med behandling og som supplement hertil. Listen er ikke udtømmende, men kan give et lille indblik.

Moxa

Moxa er kinesisk gråbynke. Ved afbrænding giver denne urt en meget kraftig og gennemtrængende varme.

Denne varme kan udnyttes terapeutisk til at stimulere akupunkturpunkter, muskler og led. Jeg bruger det ofte til at tilføre varme eller sprede stagnation, men også i de indledende stadier af forkølelse. De begreber man bruger i Kinesisk Medicin vil være Kulde tilstande, fx Yang Xu, Shi Kulde, Obstruktion fra Kulde og Fugt, Styrker og bevæger Qi og Blod.

Der findes diverse teknikker og redskaber til moxibustion. Det mest almindeligt brugte er en moxacigar, hvor gløden for enden af en cigar holdes nogle centimeter over huden og enten bliver et enkelt punkt eller et helt område gennemvarmet. Moxa kan også bruges til at varme nålene, det lyder voldsomt, men det giver faktisk en meget blid, men gennemtrængende varme. Andre gange vil man komme noget løs moxa på en skive ingefær eller i en speciel kasse, alt afhængig af situationen. En anden metode er at lave nogle små kegler af løs moxa som sættes direkte på et punkt.

En anden form for ’moxa’-behandling kan også være at bruge fx hvidløg som tapes på et punkt. Et eksempel herpå kunne være på punktet Nyre1 som ligger under foden og hvor den ønskede effekt kunne være at stoppe næseblod (på baggrund af Hede i Blodet).

TDP/IT Lampe

Til forskel fra normale infrarøde lamper og terapeutiske apparater der bruger mikrobølger, har TDP-lampen (også kaldet IT-lampen eller Bio Spektrum Lampen) en rund plade belagt med et minerallag bestående af 33 forskellige mineraler som er vigtige for mennesket. Lampen er også kaldet “moxalampe”, fordi den tit erstatter moxabehandling i Kina.

Når pladen opvarmes til en bestemt temperatur, sættes disse i bevægelse og udstråler hermed egne specifikke elektromagnetiske bølger på 0,002-0,050 mm indenfor det infrarøde spektrum, som optages gennem huden. Dette elektromagnetiske felt er i overensstemmelse med den raske krops egne elektromagnetiske felt hvorfor det trænger ind i dybden og virker harmoniserende.

Dette bevirker, at den ubalance der findes i kroppen, bliver vendt til balance. Dette vil igen fremme vævs- og organfunktionerne. Lampen placeres 20-40 cm fra huden/kroppen og du ligger blot og slapper af og nyder den behagelige varme. TDP-lampen er kendt som en effektiv behandling for en lang række lidelser bla. menstruationssmerter, infertilitet, infektioner i bækkenområdet, smertelindring, gigtsmerter og ledproblemer, seneskedehindebetændelse, forringet sædcellekvalitet.

Bio-spektrum behandlingen er bevist, at være fuldstændig uden kræftfremkaldende virkning og kan ikke bevirke nogen form for fysisk deformitet eller genetiske ændringer, dvs. der ikke er påvist nogen negative effekter af behandlingen.

Gua Sha

Gua Sha er en meget brugt teknik i Asien, hvor man skraber eller gnider huden hårdt med en glat sten eller horn. Dens virkning er noget lignende vakuum kopper, men er mere bevægende og drænende. I behandlingen søger man at lave et `sha`-udslæt, en rødme i huden, idet tanken er at efterligne sved hvorved underliggende stagnation trækkes til overfladen, hvor den har lettere ved at spredes. Dette simple men meget effektive redskab ligger til grund for en hel videnskab, opbygget i løbet af de mange års erfaring med skrabeteknikker.

Kopper (Cupping)

Nogle vil også kalde denne metode for vakuum-terapi. Jeg bruger som oftest forskellige typer af kopper lavet af glas – type og størrelse afhænger af diagnosen og området der behandles. I Kinesisk Medicin vil brugen af af kopper bruges til at bevæge Qi og Blod i meridianerne og uddriver patogene faktorer såsom Vind, Kulde og Fugt.

Kosttilskud (orthomolekylær medicin)

At få passende tilskud af vitaminer og mineraler kan være afgørende for vores helse. En god multivitamintablet er næsten at betragte som en nødvendighed, da de tilgængelige frugter og grøntsager ikke længere indeholder de samme mængder af vitaminer og mineraler som tidligere. Flere undersøgelser viser at indholdet på bare nogle få årstider er faldet drastisk. At bio-optageligheden på et kosttilskud er høj er meget vigtig. Jeg anbefaler typisk tilskud fra produktserien NDS, hvor en patenteret metode til at øge bio-optagelighed er brugt.

Desuden er kombinationen af fx mineralerne vigtig – eksempelvis brugen af kalktilskud hvor det er afgørende at der udover d-vitamin også er magnesium i forholdet 2:1 – ellers vil kalken kunne forårsage bl.a. åreforkalkning og øge tendensen til lægkramper blot for at nævne nogle af bivirkningerne.

Alle vitaminer og mineraler har desuden en påvirkning på vores `temperatur` – og her bevæger vi os så over i den kinesisk medicinske måde at betragte vitaminer og mineraler på, men også mad og urter. Ganske kort kan forskellige fødeemner eller vitaminer/mineraler påvirke vores krop på fx en kølende, varmende, opstrammende eller afspændende måde. C-vitaminer siges fx at have en kølende effekt, hvorfor de kan balancere en `varm` tilstand – og det passer jo meget godt med hvad vi kan opleve ift. effekten af c-vitamin på fx en betændelsestilstand med feber.

Når denne viden om `temperatur` benyttes, vil brugen af tilskud bedre kunne tilpasses en diagnose ud fra kinesisk medicinske principper.

Kinesisk urtemedicin

Denne gren af Kinesisk Medicin er meget omfattende og den bagved liggende viden er opbygget over meget lang tid, men i dag også yderligere uddybet af videnskabelig forskning – fx er der de seneste årtier forsket rigtig meget i medicinske svampe, hvor effekten er meget veldokumenteret – ikke mindst i relation til behandling af cancer. I Danmark og vesten bruges primært plantedele, men traditionelt har dele fra dyr også været brugt med deraf følgende rovjagt på fx den sibiriske tiger som er ved at uddø bla. pga ideen om, at dele fra tigeren er vældig godt for mandens potens. 

De færdigblandede urteopskrifter jeg anbefaler er overvejende produceret i USA under meget strenge forhold, hvor urterne testes for diverse toksiner og tungmetaller. Ved brug af enkelt urter, i Danmark bruger vi kun koncentreret urtegranulat, kan jeg blande opskrifter og tilrette dem til den enkeltes diagnose. Hver enkelt urtekoncentrat er ligeledes testet for toksiner og tungmetaller og der foreligger sikkerhedscertifikater for hvert enkelt batch!​

Siden 2002

Dragon Rises Denmark har været åben siden 2002.

En af få

Universitetsgrad i Kinesisk Medicin og Akupunktur.

Urtemediciner

Kinesisk Urtemediciner uddannet siden 2016.

underviser

Faglig ansvarlig på akupunkturuddannelsen.

Kontakt mig og hør mere eller book en tid til behandling

Du er altid meget velkommen til at tage kontakt til mig, hvis du kunne tænke dig at høre mere om, hvordan brug af kinesiske urter og udvalgte naturlægemidler hænger sammen med din lidelse og behandlingen heraf.

Hvis du har andre spørgsmål eller kunne tænke dig at booke en tid hos mig, så kontakt mig, og sammen finder vi den rette løsning til dig. jeg besvarer henvendelser inden for 48 timer.​​

Vurderet 4,5 ud af 5 af kunders bedømmelse.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Dragon Rises Denmark

Centrumgaden 9, 1. tv, 2750 Ballerup

Klik her for rutevejledning

CVR: 26880041

Kontaktinformation

Telefon: 2965 1324

E-mail: claus@dragonrises.dk

Facebook

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 16.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.